Sprogprisen.dk

Tilmeld dig Sprogdagen

Om Sprogdagen

Sprogdagen er et både fagligt og festligt arrangement. Inden årets sprogpriser bliver delt ud, kan du høre inspirerende indlæg med afsæt i årets tema.

Her kan du se, hvem der vandt Sprogprisen 2019.

Årets tema

Temaet for Sprogdagen 2020: Musikalitet i sproget

Melodi, rytme og variation giver sproget mere liv. Leg med ord, sætninger og betydninger skaber overraskelse, energi og dynamik. Og modtagerne får ikke bare lyst til at læse og lytte; de kan også bedre forstå og huske, hvad en tekst handler om, når den svinger godt.

På Sprogdagen onsdag d. 2. september 2020 lukker fire sproglige ekvilibrister op for deres værktøjskasser med gode råd, konkrete eksempler og masser af musikalitet.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt
Onsdag d. 2. september 2020
Dørene åbnes kl. 16:00

Sted (OBS: Nyt)
Kosmopol – Fiolstræde 44 i København K.

Pris
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig på forhånd.

Program

Her får du et overblik over de forskellige oplæg, der alle tager afsæt i årets tema, musikalitet i sproget.

Ny Højskolesangbog (med Jørgen Carlsen)

De var digte, før der blev skrevet musik til dem. Melodien til mange sange i Højskolesangbogen er nemlig skrevet til en eksisterende tekst. Men når teksten er skrevet før musikken, er udfordringen at få ordene og noderne til at spille sammen. Uundgåeligt bliver melodien en tolkning af teksten, når et digt bliver til en sang, fortæller Jørgen Carlsen, formand for redaktionen af den kommende højskolesangbog, tidligere forstander på Testrup Højskole og idéhistoriker.

Jørgen Carlsen holder oplæg til Sprogdagen 2020

Da hiphop blev mainstream (med Pelle Peter Jencel)

I 29 podcast er historien om danske rappere og deres indflydelse på de fleste musikgenrer blevet fortalt og foldet ud i ”Den nye stil” med begejstring, sprogligt vid og konkrete eksempler. Bag podcastserien står P3-vært og DJ Pelle Peter Jencel, som dykker ned i grammatiske vrideture, når han åbner både sit eget og hiphoppernes værksted. Og han tester sprogdagsdeltagernes evne til at gennemskue en række hiphopudtryk med en hurtig quiz.

Indefra Aggers maskinrum (med Anders Agger)

Hans varemærke er nærvær og sproglig musikalitet. Med sin dramaturgiske pegepind dirigerer han ord, sætninger og sammenhænge, så selv store og komplicerede begivenheder rammer lige midt i maveregionen. DR-journalist Anders Agger – kendt fra blandt andet ”Indefra”, ”Anne og Anders” og en lang række dokumentariske portrætudsendelser – åbner sin sproglige værktøjskasse med inspirerende eksempler.

Danmarks kedeligste popsmed (med Steffen Brandt)

I fire årtier har Steffen Brandt som frontfigur i aarhusianske TV-2 leveret ørehængere i stribevis om rigtige mænd, duggede ruder og dejlige torsdage. Men hvor kommer ordene fra, når han lader ”Stjernen over Bjerringbro” lyse i mørket, funderer over livet ”På kanten af småt brændbart” eller ruller gennem smålandsk snevejr med ”Tintin i Tibet”? Steffen Brandt fortæller i interview med Kurt Strand om at tviste betydninger, sætninger og oplevelser.

Tilmelding

Pga. coronavirus er årets arrangement udskudt til d. 2. september. Har du allerede tilmeldt dig det oprindelige arrangement i marts, vil din tilmelding stadig være gældende. Du vil modtage en bekræftelsesmail, når vi nærmer os datoen.

Der er p.t. lukket for flere tilmeldinger

© 2020 | Sprogprisen.dk