TILMELD DIG SPROGDAGEN

Sprogdagen er et både fagligt og festligt arrangement. Inden årets sprogpriser bliver delt ud, kan du høre inspirerende indlæg med afsæt i årets tema.

Her kan du se, hvem der vandt Sprogprisen 2020.
Temaet for Sprogdagen 2021 er krisekommunikation

Når en krise opstår, handler det om at tage kontrol. Effektiv kommunikation er bremsen, der forhindrer krisen i at rulle derudad. Det er ikke nogen nem disciplin. Timing, historik, sprogtone og personlighed spiller afgørende roller. Og når det ikke lykkes, kan følgerne være katastrofale.

På Sprogdagen tirsdag d. 28. september 2021 vil oplægsholdere fortælle om, hvordan den sproglige bevidsthed er afgørende i kommunikation i en krisetid og det enorme pres, man arbejder under.
Tidspunkt
Tirsdag d. 28. september 2021, kl. 16:30-20:00

Sted
Journalisthøjskolen, Helsingforsgade 6A-D, 8200 Aarhus N

Pris
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig på forhånd.
Tilmeldingen er åben via siden her fra 16. august til 20. september 2021.

OBS
Hele arrangementet vil blive livestreametlivestreamet , og der vil blive taget billeder i løbet af eftermiddagen og aftenen.
16:30 – Velkomst
Velkommen til Sprogdagen '21 – for første gang i Aarhus.

Årets tema er krisekommunikation.
16:40 – Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen
Corona-kommunikation: Han gik fra at være relativt ukendt i den brede offentlighed til at være daglig gæst i medierne. Med en lille rynke i panden forklarede han om håndhygiejne, afstand og mundbind. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm fortæller om sine kommunikations-overvejelser; om faldgruber, om håndtering af kritik og om at tænke ud af boksen bl.a. med brug af influencere og korte videospots.
17:00 – Michael Bang Petersen, professor, leder af HOPE-projektet
Corona-adfærd: Covid-19 var stadig et nyt begreb i de flestes bevidsthed, da HOPE-projektet på Aarhus Universitet i marts 2020 gik i gang med at registrere og analysere vores adfærd. Afgørende har været myndighedernes kommunikation; hvad der virkede, dykker HOPE-projektets leder, professor Michael Bang Petersen, ned i med eksempler på, hvordan det gik op og ned med håndhygiejne og afstand.
17:20 – Rani Hørlyck, skoleleder og formand for Red Barnet i Aarhus
Corona-kommunikation til udsatte: På Søndervangskolen i Aarhus-forstaden Viby har ni ud af ti elever en anden etnisk baggrund end dansk. At kommunikere Covid19-forholdsregler til dem – og især deres forældre – har krævet en særlig indsats. Skoleleder Rani Hørlyck, som også er formand for Red Barnet i Aarhus, fortæller om erfaringer med bl.a. Facebook-videoer, telefonopringninger og unødig udskamning.
17:40 – Kort pause
Vi holder en kort og krisefri pause, hvor du har mulighed for at strække benene lidt.
17:50 – Heidi Jønch, retoriker og ph.d. i journalistik
Retoriske manøvrer: Når politikere havner i en shitstorm med kritiske spørgsmål, er forskydningen en udbredt og effektiv forsvarsstrategi. Med en forskydning holder en politiker sig måske nok inden for et givent emne, men omvinkler svaret, så der reelt svares på noget andet, end der spørges til. Forskydninger er svære at afkode, men gennem en vifte af nyere eksempler vil retoriker og ph.d. i journalistik Heidi Jønch-Clausen give os opskriften.
18:10 – Jan Lorentzen, chefkonsulent i Dansk Industri
Seksuel chikane har i 2020 været et vigtigt emne i den offentlige debat – og godt mediestof. Mindre fokus har der været på forhold uden for mediernes søgelys: hverdagssexisme på arbejdspladsen. Hvordan griber en stor arbejdsgiverforening det an, når de skal kommunikere til medlemsvirksomhederne og tusindvis af medarbejdere om problemet? Her fortæller chefkonsulent i Dansk Industri Jan Lorentzen om DI's kommunikationsstrategi og -værktøjer i relation til seksuel chikane.
18:30 – Sune Bang, kommunikationsrådgiver
Når krisen rammer: Om det er corona, #Metoo eller hvidvask, der er hovedingrediens i en krisesituation, er offensiv kommunikation afgørende. ”Erkend, fortryd, reagér” lyder et ofte anvendt mantra, men under overfladen gemmer sig en række strategiske værktøjer, som kan gøre en stor forskel. Hvad der virker – og ikke virker – fortæller kommunikationsrådgiver Sune Bang med afsæt i eksempler og over 25 års erfaring.
18:50 – Prisuddeling
Årets vindere af Sprogprisen bliver kåret inden for de fire kategorier:
  • Årets bedste tekst
  • Årets bedste SoMe-tekst
  • Årets bedste visuelle budskab
  • Årets bedste krisekommunikation
19:15 – Reception
Vi runder Sprogdagen af med uformel hygge og lidt godt til ganen.
Vi tager forbehold for ændringer i programmet.
OBS: Link til livestreaming følger senere.
Se, hvordan vi behandler dine oplysninger, i Sprogprisen.dk's privatlivspolitik.